Βία μεταξύ ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ανησυχία

Βία μεταξύ ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ανησυχία
Μία 13χρονη κοπέλα από τη Ρουμανία, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, επισκέφθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Παύλου Μελά στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης για να καταγγείλει μία επίθεση στην οποία υπήρξε θύμα από τέσσερις ανήλικες. Οι κοπέλες αυτές είχαν οργανώσει ραντεβού μέσω Instagram. Σύμφωνα με την καταγγελία της 13χρονης, οι μαθήτριες την απείλησαν και τη χτύπησαν στο κεφάλι με γροθιές, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να πέσει στο έδαφος. Όταν επανήλθε, μία από αυτές, ηλικίας 15 ετών, την ανάγκασε να καπνίσει ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη για να μπορέσει να απομακρυνθεί.

Αφού κατάφερε να φύγει από το σημείο της επίθεσης, η 13χρονη διαπίστωσε ότι οι ανήλικες είχαν αφαιρέσει από την τσάντα της πέντε ευρώ και μία συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου. Τελικά, με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι τέσσερις ανήλικες συνελήφθησαν από το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αλλά, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθερες μετά τις απολογίες τους.

Ανάλογη κατάσταση σημειώθηκε και με την επίθεση κατά της μητέρας ενός μαθητή, η οποία δέχθηκε επίθεση από μία 16χρονη που είναι φίλη των μαθητών που είχαν βιντεοσκοπήσει τον ξυλοδαρμό του 14χρονου γιου της σε σχολικές τουαλέτες. Η 53χρονη κατήγγειλε ότι η 16χρονη τη χτύπησε στο πρόσωπο και την έβρισε.

Στους πρώτους εννέα μήνες του 2023, υπήρξαν 201 υποθέσεις, 280 δράστες και 135 συλλήψεις. Για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2024, παρατηρήθηκαν 302 υποθέσεις, 475 δράστες και 260 συλλήψεις.

Πηγή: newsbomb.gr