Έναρξη του έργου για την έξυπνη πόλη Τρίκαλα με τη συνεργασία του Δήμου και κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας

Έναρξη του έργου για την έξυπνη πόλη Τρίκαλα με τη συνεργασία του Δήμου και κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας
Η σημερινή ημερομηνία σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στο πεδίο των έξυπνων πόλεων, με την υπογραφή σύμβασης στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στην εκδήλωση παρίστατο ο Υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς. Η συμφωνία αφορά στην ανάπτυξη του έργου «Smart Τρίκαλα», το οποίο υλοποιείται από την ένωση εταιρειών Nova ICT και Dotsoft.

Ο Υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε ότι οι Δήμοι της χώρας μεταβαίνουν στην επόμενη ψηφιακή εποχή με σημαντικούς πόρους, συνολικού ύψους 320 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 230 εκατ. ευρώ από το “Ψηφιακός Μετασχηματισμός” του ΕΣΠΑ 2021-2027 και 90 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα Τρίκαλα αναγνωρίζονται ως ένα πρότυπο Δήμου στην εφαρμογή των Σχεδίων για τις Έξυπνες Πόλεις, γεγονός που φέρνει νέα προοπτική για την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύμβαση και τόνισε ότι τα οφέλη για την πόλη είναι πολλά. Περιέγραψε την πορεία που έχει ήδη ξεκινήσει ο προκάτοχός του και πως σκοπεύουν να συνεχίσουν στον τομέα της καινοτομίας και ψηφιακής ανάπτυξης.

Από την πλευρά των εταιρειών, ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nova ICT, επεσήμανε την ανάγκη για αποτελεσματικές λύσεις απέναντι σε σύγχρονα αστικά προβλήματα και την επιθυμία να ενισχύσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτών και αρχών της πόλης. Ο Τάσος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Dotsoft, επισήμανε τη σημαντικότητα της ημέρας για την εταιρεία του, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση στην υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου.

Το έργο στρέφεται γύρω από την αναβάθμιση του εσωτερικού και εξωτερικού ιστού της πόλης, με στόχο την ενίσχυση του «έξυπνου» χαρακτήρα των Τρικάλων και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών προς όφελος των κατοίκων.

Πηγή: newsbomb.gr