Ενημέρωση και Δράση για την Καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα

Ενημέρωση και Δράση για την Καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα
Η πρώτη δημόσια εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, στην Πύλη Α’ του ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας.

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν “Μια Μεγάλη Γιορτή για άσκηση και διατροφή”, με στόχο να ενθαρρύνει παιδιά και γονείς να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τονίζοντας τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της καθημερινής άσκησης. Η εκδήλωση παρουσίασε δραστηριότητες όπως παρουσίαση υγιεινών συνταγών πρωινού από διακεκριμένους chefs, με τους παρευρισκόμενους να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δύο από αυτές σε ένα απολαυστικό lunch box.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με live ραδιοφωνική αναμετάδοση από τον SFERA 102.2, με τους παρουσιαστές Νικόλα Ράπτη και Έλενα Παπίλα να καλωσορίζουν το κοινό. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν συνεδρίες με επικεφαλή τον chef Γιώργο Τσούλη και τη διαιτολόγο Φανή Πρεβέντη, με συμμετοχή γονέων και παιδιών, που πραγματοποίησαν συζητήσεις για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης.

Ο Δημήτρης Μακαλιάς και η Έλενα Χαραλαμπούδη παρουσίασαν την εκδήλωση, συμμετέχοντας σε μαγείρεμα μαζί με τους σεφ και σε αθλητικές δραστηριότητες με τα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα σωματικά και ψυχικά. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε τη σημασία της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, δηλώνοντας πως η δράση αυτή είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης για ένα υγιέστερο μέλλον.

Ο εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Γασάν Χαλίλ, υπογράμμισε τη σοβαρότητα του ζητήματος της παιδικής παχυσαρκίας και την αφοσίωση της UNICEF να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας, αγκαλιάζοντας τη συμμετοχή των οικογενειών για αλλαγές στην κοινωνία.

Η Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη και καταπολέμηση αυτού του ζητήματος. Περιλαμβάνει δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης από διατροφολόγους, συμβουλευτική από παιδιάτρους και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα σχολεία, με στόχο την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών από τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Πηγή: newsbomb.gr