Εορτασμός 120 Χρόνων Ιστορίας και Καινοτομίας για την Εταιρεία Μινέρβα

Εορτασμός 120 Χρόνων Ιστορίας και Καινοτομίας για την Εταιρεία Μινέρβα
Η εταιρεία Μινέρβα αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο παλιές και ιστορικές μονάδες της Ελλάδας και φέτος γιορτάζει 120 χρόνια συνεισφοράς και επιτυχίας στον κλάδο των τροφίμων. Ιδρύθηκε το 1904, με κύριο στόχο την εμπορία του ελαιόλαδου, ενός από τα πολυτιμότερα αγαθά της χώρας. Μέσα από την εξέλιξή της, η Μινέρβα έχει μετατραπεί από μια τοπική επιχείρηση σε μια κορυφαία διαφοροποιημένη εταιρεία, που συνδυάζει την καινοτομία με τη βιωσιμότητα στην αγροτική οικονομία.

Διαθέτει σύγχρονες βιομηχανικές υποδομές στο Σχηματάρι Βοιωτίας και στη Γαστούνη Ηλείας, έχοντας πάνω από 170 εργαζομένους. Η εταιρεία, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και εξαγορές, έχει διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, διατηρώντας ταυτόχρονα τη θέση της ως ηγέτιδα στην αγορά ελαιολάδου και προσφέροντας δημοφιλή brand names που έχουν αγαπηθεί από τους καταναλωτές στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η Μινέρβα έχει επίσης έντονη διεθνή παρουσία, με ισχυρό εξαγωγικό αποτύπωμα που ανταποκρίνεται στη ζήτηση για προϊόντα που ανταγωνίζονται στη μεσογειακή διατροφή. Έχει αναδειχθεί σε πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει την τοπική κοινότητα και την αγροτική οικονομία, παρέχοντας βοήθεια στους Έλληνες παραγωγούς ντομάτας μέσω καθοδήγησης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η δέσμευση της Μινέρβα για αειφορία περιλαμβάνει τη μείωση της χρήσης πλαστικού στις συσκευασίες και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας. Τα αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης έχουν αναγνωριστεί με πιστοποιήσεις ISO και άλλες διακρίσεις. Η Κατερίνα Βλάχου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε πως η επιτυχία της είναι εδραιωμένη στη δέσμευση για ποιότητα, στην ελληνική κληρονομιά και την επιμονή στη βιωσιμότητα και την καινοτομία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της, η Μινέρβα θα προσφέρει ειδικές προσφορές στα προϊόντα της, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στους καταναλωτές για την εμπιστοσύνη τους.

Πηγή: newsbomb.gr