Επιτυχής Αναχρηματοδότηση Ομολογιών από την United Group BV στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Επιτυχής Αναχρηματοδότηση Ομολογιών από την United Group BV στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Η United Group BV, η οποία είναι ηγέτης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αποτελεί τη μητρική εταιρεία της Nova, ανακοίνωσε πρόσφατα την επιτυχή αναχρηματοδότηση Ομολογίων Υψηλής Εξασφάλισης ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ που λήγουν το 2026. Η αναχρηματοδότηση περιλαμβάνει τη διασφάλιση νέων Ομολογιών Υψηλής Εξασφάλισης ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα αντληθέντα κεφάλαια από αυτήν τη διαδικασία θα χρησιμοποιηθούν για να εξοφληθεί το υπολειπόμενο ποσό της υφιστάμενης Επανακυκλούμενης Πίστωσης Προνομιακής Εξασφάλισης (Super Senior Revolving Facility). Κατά την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης, η καθαρή μόχλευση της United Group BV θα παραμείνει αμετάβλητη.

Οι νέες 7ετούς διάρκειας Ομολογίες Υψηλής Εξασφάλισης θα φέρουν κουπόνι 6,500% και αξιολογήθηκαν με Β2 από την Moody’s και Β από την S&P. Ο Janez Zivko, Αντιπρόεδρος Οικονομικών της United Group, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ισχυρή ζήτηση των 7ετών ομολόγων, τονίζοντας ότι αυτή η συναλλαγή εναρμονίζεται με την οικονομική στρατηγική της εταιρείας, η οποία στοχεύει στη διαχείριση των βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων και στη δημιουργία μιας σταθερής, μακροπρόθεσμης χρηματοδοτικής δομής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εν λόγω αναχρηματοδότηση υποστηρίζεται από τη σταθερή αύξηση των εσόδων και του προσαρμοσμένου EBITDA, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 28% και 25% αντίστοιχα για την περίοδο 2015-2023, έναν συνδυασμό οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών. Η διαδικασία ακολουθεί έναν υπερκαλυμμένο κύκλο αναχρηματοδότησης ύψους 1,73 δισ. ευρώ, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024.

Πηγή: newsbomb.gr