Τίτλος: Η Τουρκία απομονώνεται καθώς η μεγάλη νατοϊκή άσκηση θα διεξαχθεί στην Ελλάδα

Τίτλος: Η Τουρκία απομονώνεται καθώς η μεγάλη νατοϊκή άσκηση θα διεξαχθεί στην Ελλάδα
Η Τουρκία αντιμετώπισε συνέπειες για τις προκλητικές της ενέργειες, καθώς η συμμετοχή της στη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική άσκηση «Ramstein Flag 24» ακυρώθηκε. Πριν από ένα μήνα, το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει βουλγαρικό δημοσίευμα που τόνιζε ότι η Άγκυρα εμπόδιζε την διεξαγωγή της άσκησης στην Ελλάδα λόγω της αμφισβήτησης της δικαιοδοσίας της Αθήνας στο FIR.

Η μεγάλη άσκηση «Ramstein Flag 24» θα λάβει χώρα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχουν 14 χώρες, με πάνω από 140 αεροσκάφη και προσωπικό. Παρά την αρχική ένταση, οι πληροφορίες επιβεβαίωσαν ότι η Τουρκία θα μείνει εκτός εκδηλώσεων λόγω της δικής της στάσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η Τουρκία, παρά τις προετοιμασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την άσκηση που θα διεξαχθεί στην Ανδραβίδα, δεν έχει προσδιορίσει τα σχέδια πτήσης για τα μαχητικά F-16 που θα μετακινηθούν στην περιοχή. Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται την αναγνώριση μέρους της δικαιοδοσίας του FIR Αθηνών, γεγονός που προκαλεί προσκόμματα.

Το 2022, αντίστοιχα, κατά την άσκηση Tiger Meet του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είχε αποσύρει την πρόσκληση προς την Τουρκία λόγω της παράνομης συμπεριφοράς της τελευταίας στο Αιγαίο. Η ακύρωση της συμμετοχής της Τουρκίας στη «Ramstein Flag 24» επιβεβαιώνει την υπέρβαση των ορίων που εκείνη η χώρα έχει επιλέξει να διατηρεί.

Πηγή: newsbomb.gr