Αλλαγή καιρού στον Σεπτέμβριο με έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αλλαγή καιρού στον Σεπτέμβριο με έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Αυτές τις μέρες βιώνουμε τα τελευταία δείγματα καλοκαιρινού καιρού, όμως ο Σεπτέμβρης οδεύει προς το τέλος του και θα μας ζητήσει να ανασύρουμε τα μπουφάν από τα ντουλάπια. Αν και αύριο και μεθαύριο οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν καλοκαίρι, όπως τόνισε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, η Αθήνα ενδέχεται να ανακηρυχθεί «πρωταθλήτρια» θερμοκρασίας στην Ευρώπη, το φθινόπωρο δεν θα αργήσει να αποκαλύψει το πρόσωπό του από την Κυριακή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για την Κυριακή αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα. Καθώς θα περάσουν οι ώρες, στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και την Εύβοια, θα κάνουν την εμφάνισή τους νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές. Οι σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Το βράδυ, τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά θα ενταθούν, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ τοπικά στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά, στα δυτικά και σταδιακά σε όλη τη χώρα, οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα αγγίξουν τα 5 με 7 και τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 28 με 30 βαθμούς, και σε ορισμένες περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών θα αγγίξουν τους 31 με 33 βαθμούς. Ωστόσο, από το απόγευμα, στα βορειότερα, θα παρατηρηθεί αισθητή πτώση.

Πηγή: newsbomb.gr