Αλλαγή του Καιρού με Ένταση από το Καλοκαίρι προς τον Φθινόπωρο

Αλλαγή του Καιρού με Ένταση από το Καλοκαίρι προς τον Φθινόπωρο
Ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι με υψηλές θερμοκρασίες. Εντούτοις, από το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται μια δραστική αλλαγή, καθώς θα προκύψει μια ισχυρή σύγκρουση θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. Αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και σε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε ότι «η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι από τους 32-33℃ το Σάββατο στους 24-26℃ τη Δευτέρα, επαναφέροντας τη θερμοκρασία κοντά στις κανονικές τιμές για την εποχή».

Η πρόγνωση για το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, αναφέρει αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες και ομίχλες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ στα δυτικά και από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29-31 βαθμούς, φτάνοντας τοπικά τους 32-34 βαθμούς.

Για την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024, αρχικά θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά από νωρίς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές στα βορειοδυτικά και αργότερα σε άλλες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα πέσει στα 24-26 βαθμούς στο Ιόνιο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28-30 βαθμούς.

Η Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024, θα φέρει αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αναμένονται να εξασθενήσουν το απόγευμα. Γενικά, ο καιρός θα είναι αίθριος στην υπόλοιπη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, ιδιαίτερα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθώντας αυτή τη σκλήρυνση του καιρού, την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024, αναμένονται γενικά αίθριες συνθήκες με πιθανές τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με τη θερμοκρασία να παραμένει σχετικά σταθερή.

Πηγή: newsbomb.gr