Χειμωνιάτικες Θερμοκρασίες Επικρατούν στην Ελλάδα

Χειμωνιάτικες Θερμοκρασίες Επικρατούν στην Ελλάδα
Προ των πυλών βρίσκονται οι χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας καθώς ο «Ωμέγα εμποδιστής» φέρνει τσουχτερό κρύο, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τους 22-23 βαθμούς, ενώ ειδικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι αισθητό. Μάλιστα, αναμένονται και οι πρώτες πρωινές ή βραδινές ώρες να απαιτούν μπουφάν ή ζακέτα, καθώς ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, φτάνοντας έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί από 21 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια έως 25 με 27 στα υπόλοιπα μέρη. Στην Αττική περιμένουμε παροδική συννεφιά, με άνεμους βόρειους έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις και άνεμους ανατολικούς έως 4 μποφόρ, με θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Την Παρασκευή, προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο βοριάδες έως 8 μποφόρ μόνο στη θάλασσα Κυθήρων. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως 25 βαθμούς στα δυτικά και τα νότια και έως 22 στα υπόλοιπα. Πηγή: newsbomb.gr