Ενισχυμένοι βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας φέρνουν αλλαγές στον καιρό της χώρας μας

Ενισχυμένοι βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας φέρνουν αλλαγές στον καιρό της χώρας μας
Οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, οι βροχές αναβάλλονται, ενώ ο ίδιος επεσήμανε τη μεγαλύτερη παρουσία των βοριάδων, που οδηγεί σε πτώση της θερμοκρασίας. Η αυριανή ημέρα αναμένεται να κυλήσει με τοπικά πολύ ισχυρούς βοριάδες στα ανατολικά.

Ο γιγαντιαίος αντικυκλώνας, ο οποίος έχει επηρεάσει τα βροχοφόρα συστήματα εδώ και ένα μήνα, αναμένεται να αλλάξει ελαφρώς τη θέση του. Αυτό θα επιτρέψει την εισροή κρύου αέρα από τη Ρωσία προς τη Μεσόγειο. Σύμφωνα με το Weather Analysis Greece, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλότερες από τον μέσο όρο, όμως οι συνθήκες παραμένουν επηρεασμένες από τη σταθερή ηλιοφάνεια που προσφέρουν οι αντικυκλώνες.

Στην πράξη, οι πρωινές ώρες θα γίνονται όλο και πιο κρύες, με τις θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές των Βαλκανίων να πέφτουν κάτω από το 0 τη νύχτα. Αντίθετα, τα μεσημέρια θα παραμένουν θερμά, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 18-22 βαθμούς λόγω της έντονης ηλιοφάνειας. Αυτό το θερμοκρασιακό εύρος ημέρας-νύκτας σημαίνει ότι θα χρειάζεται μπουφάν το πρωί και κοντομάνικο το μεσημέρι, γεγονός που μπορεί να ευνοήσει την εμφάνιση ιώσεων.

Πηγή: newsbomb.gr