Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες
Έντονες μεταβολές του καιρού αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας να προβλέπεται, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το οποίο καλύπτει τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους που θα ακολουθήσουν.

Η πρόγνωση του κ. Μαρουσάκη περιλαμβάνει αλλαγές που θα ξεκινήσουν από σήμερα και θα συνεχιστούν και αύριο. Ο ίδιος αναφέρει ότι «ο καιρός θα μας δείξει το “κακό” του πρόσωπο», και επισημαίνει ότι η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο έντονη τις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ, οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 7 με 9 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ θα ακολουθήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά το ίδιο διάστημα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτώση, φτάνοντας στους 22 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη και 25 στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μαρουσάκης σχολιάζει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν διαδικτυακά, αναφορικά με την αποδοχή των προγνώσεων και την ερμηνεία τους. Τονίζει πως η ενημέρωση για τον καιρό είναι θέμα σοβαρότητας και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαραθέσεων.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι προγνώσεις δείχνουν ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει, προκαλώντας ανησυχία, αλλά και προσδοκίες για άμεσες προετοιμασίες διαχείρισης της κατάστασης. Πηγή: newsbomb.gr