Η Αλλαγή καιρός φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας στην Ελλάδα

Η Αλλαγή καιρός φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας στην Ελλάδα
Το μίνι καλοκαίρι του Οκτωβρίου φαίνεται να ολοκληρώνεται, με την τελευταία ημέρα υψηλών θερμοκρασιών να είναι η Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά, κυρίως από την Κυριακή και μετά, σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή. Αναμένονται επίσης κάποιες αξιόλογες βροχές στη χώρα, κυρίως από το Σάββατο το απόγευμα και έπειτα, επηρεάζοντας περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, τις Σποράδες, την Εύβοια, καθώς και μέρος της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, η θερμοκρασία θα φτάσει ακραία επίπεδα, με πιθανότητες να αγγίξει τους 34 με 36 βαθμούς σε τοπικό επίπεδο, κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Το Σάββατο, παρ’ όλες τις υψηλές θερμοκρασίες, στα νότια και την Κρήτη μπορεί να φτάσουν τους 30 έως 33 βαθμούς.

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και την Κρήτη, με πιθανότητα για λίγες βροχές, αλλά αναμένεται βελτίωση μέσα στην ημέρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα έως την Τετάρτη, ο ήλιος θα κυριαρχήσει, αν και οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές για την εποχή και θα επικρατήσει δροσιά το πρωί και το βράδυ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εμποδιστής στην κεντρική Ευρώπη φαίνεται να διασπάται, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για βροχές στη χώρα μας από την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου. Το διήμερο 17 με 19 του μήνα αναμένονται αξιόλογες βροχές στα ηπειρωτικά, αν και θα χρειαστεί να περιμένουμε για περισσότερες λεπτομέρειες. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται περίεργο, με ανοιχτό ενδεχόμενο για σημαντικές βροχές.

Πηγή: newsbomb.gr