Καιρικές εξελίξεις: Κακοκαιρία και ψυχρές αέριες μάζες προ των πυλών

Καιρικές εξελίξεις: Κακοκαιρία και ψυχρές αέριες μάζες προ των πυλών
Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια για τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου υποδηλώνει την έλευση ψυχρών αερίων μαζών, με το αμερικανικό μοντέλο GFS να καταγράφει έναν πιθανό ισχυρό καταιγισμό και χαμηλό βαρομετρικό στο Αιγαίο. Η αλλαγή του καιρού αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις αρχές του Νοέμβρη, παρά τις συνεχιζόμενες προβλέψεις έως τότε.

Πριν από την 28η Οκτωβρίου, θα επικρατήσει μια περίοδος ή mild conditions και ηλιοφάνειας με θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 24-25 βαθμούς, κυρίως σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και την Πελοπόννησο. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ οι προγνώσεις για βροχές την παραμονή της εορτής είναι απογοητευτικές και η ατμόσφαιρα θα παρουσιάσει καλή ορατότητα.

Ο καιρός από αργά το μήνα εξελίσσεται σε κάτι πιο καταιγιστικό, με την πρόβλεψη να δείχνει ότι θα υπάρξουν τις επόμενες εβδομάδες βροχές και καταιγίδες που θα απλώνονται από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι χάρτες θερμοκρασιών και βαρομετρικών χαμηλών αποτυπώνουν τη μεταβολή που αναμένεται.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τον καιρό της 28ης Οκτωβρίου, οι προγνώσεις εμφανίζουν μια ισχυρή κακοκαιρία, ενώ η επιστημονική κοινότητα τονίζει την ανάγκη παρακολούθησης των μετεωρολογικών συνθηκών, καθώς οι αλλαγές μπορεί να είναι άμεσες.

Πηγή: newsbomb.gr