Καλοκαιρινές Τάσεις στον Καιρό για την Εβδομάδα που Έρχεται

Καλοκαιρινές Τάσεις στον Καιρό για την Εβδομάδα που Έρχεται
Ο καιρός της μελλοντικής εβδομάδας θα έχει καλοκαιρινό χαρακτήρα, με γενική ηλιοφάνεια να επικρατεί σε πολλές περιοχές της χώρας και άνοδο της θερμοκρασίας. Ο προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας ανάρτησε στα social media την εξέλιξη του καιρού, τονίζοντας ότι από τη Δευτέρα οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν σημαντικά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή μέχρι την Πέμπτη, με ελαφρά ψύχρα το πρωί και πιθανές τοπικές ομίχλες. Ωστόσο, το διήμερο Τετάρτης προς Πέμπτη προβλέπονται κάποια φαινόμενα κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τοπικά στη Δυτική Στερεά και Δυτική Μακεδονία.

Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, οι άνεμοι θα αλλάξουν πορεία και θα στραφούν στους νοτιάδες, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να αυξηθεί αισθητά, αγγίζοντας τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στις ευαίσθητες ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Ο προγνώστης προειδοποιεί ότι δεν είναι ασυνήθιστο να παρατηρούμε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών τον Οκτώβριο και καλεί να δείξουμε λίγη υπομονή.

Τέλος, εκτιμά ότι μια έντονη χειμερινή μεταβολή του καιρού θα είναι πιθανή μετά τις 20 του μήνα, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει και νέα εκτίμηση της καταστάσεως σύντομα. Πηγή: newsbomb.gr