Οι καιρικές εκπλήξεις της εβδομάδας και η ανόδος της θερμοκρασίας

Οι καιρικές εκπλήξεις της εβδομάδας και η ανόδος της θερμοκρασίας
Εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες αναμένονται κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, με τον προγνώστη καιρού Λευτέρη Σούσο να αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο, οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν τους 30-32 βαθμούς Κελσίου, προσφέροντας μια τελευταία γεύση καλοκαιριού. Παράλληλα, μετά τις 12 του μήνα, θα ξεκινήσει μια αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, με τις τιμές να επανέρχονται σε φθινοπωρινά επίπεδα.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις ανατολικές περιοχές, ειδικότερα στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα δυτικά ηπειρωτικά, θα παρατηρηθούν τοπικές ομίχλες το πρωί, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, με μικρή πτώση στις ανατολικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, προβλέπεται επίσης αίθριος καιρός με θερμοκρασίες από 15 έως 25 βαθμούς. Στην Αττική, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 18 έως 27-28 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί.

Στη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά, οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 27 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι τοπικές νεφώσεις με πιθανές βροχές το πρωί θα δώσουν τη θέση τους σε αίθριο καιρό το απόγευμα, με θερμοκρασίες από 19 έως 28 βαθμούς.

Συμπερασματικά, η εβδομάδα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες, αλλά οι αλλαγές δεν θα αργήσουν να έρθουν, καθώς τα σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας θα είναι αισθητά και θα επηρεάσουν τα καιρικά φαινόμενα στην πορεία του μήνα.

Πηγή: newsbomb.gr