Ραγδαία Πτώση Θερμοκρασίας και Έρχονται τα Πρώτα Χιόνια

Ραγδαία Πτώση Θερμοκρασίας και Έρχονται τα Πρώτα Χιόνια
Άρχισε να λειτουργεί η θέρμανση στα βόρεια της χώρας, καθώς η θερμοκρασία σημειώνει σημαντική πτώση. Ο υδράργυρος αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο το Σαββατοκύριακο, με τις πρώτες χιονοπτώσεις να είναι πιθανές στα ορεινά. Οι βροχές, σύμφωνα με τον μετεωrologο Γιώργο Τσατραφύλλια, θα περιοριστούν κυρίως στην δυτική – βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ τη νέα εβδομάδα, πλησιάζοντας την 28η Οκτωβρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με κάποιες τοπικές νεφώσεις. Αντίθετα, σε άλλες περιοχές θα υπάρξουν παροδικές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο.

Αύριο, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η πρόγνωση περιλαμβάνει παροδικές αυξημένες νεφώσεις σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Θεσσαλία, η Σποράδες, η Εύβοια και η Κρήτη, με γενικά καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές.

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ο καιρός θα έχει παροδικές αυξημένες νεφώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις στα δυτικά.

Η Τρίτη 22 Οκτωβρίου θα συνεχίσει με παρόμοια καιρικά φαινόμενα και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις και χωρίς αξιόλογες μεταβολές στη θερμοκρασία.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμαίνεται από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς.

Πηγή: newsbomb.gr