Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα

Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα
Ραγδαία αλλαγή παρατηρείται στο καιρικό σκηνικό λόγω ενός ψυχρού μετώπου από τα βόρεια. Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, το Σάββατο το πρωί οι θερμοκρασίες θα πέσουν στους 9 βαθμούς στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ το μεσημέρι θα σημειωθεί άνοδος.

Ο Σάκης Αρναούτογλου έχει επιστρέψει με τις μετεωρολογικές του αναλύσεις στο YouTube, και προειδοποιεί για συννεφιές και τοπικά φαινόμενα, κυρίως στην κεντρική Ελλάδα σήμερα Πέμπτη. Από το μεσημέρι τα σύννεφα θα ενισχυθούν στην περιοχή των Επτανήσων και από τη βόρεια Στερεά μέχρι την κεντρική Μακεδονία.

Την Παρασκευή αναμένονται λίγες βροχές στα Πιέρια και το Σάββατο στα βόρεια της Λάρισας. την Κυριακή θα υπάρξουν φαινόμενα στα δυτικά της Κρήτης, όπως στα Χανιά. Ο κ. Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι θα εισέλθει ένα ψυχρό βόρειο ρεύμα, ωστόσο από τη Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να φτάσει τους 5 με 6 βαθμούς τις επόμενες ημέρες, με τους βοριάδες να ενισχύονται, ιδιαίτερα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, όπου θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, οι βροχές που αναμένονται θα είναι περιορισμένες, με τα χιόνια να εντοπίζονται μόνο στην κορυφή των βουνών, πάνω από τα 2.000 μέτρα.

Η πρόγνωση του καιρού διαφοροποιείται ανά περιοχή. Στη Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε τοπικές βροχές και νεφώσεις, από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου και σε άλλες περιοχές θα κυμαίνεται από 13 έως 27 βαθμούς. Ειδικά στην Αττική οι θερμοκρασίες αναμένονται από 16 έως 23 βαθμούς.

Τα επόμενα 24ωρα, οι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους ισχυροί, προκαλώντας περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Οι πολίτες καλούνται να παρακολουθούν την πρόγνωση και να είναι προετοιμασμένοι.

Πηγή: newsbomb.gr