Τίτλος: “Αλλαγές στον Καιρό: Ψύχος και Βροχές Ερχονται στην Ελλάδα Τον Οκτώβριο”

Τίτλος: “Αλλαγές στον Καιρό: Ψύχος και Βροχές Ερχονται στην Ελλάδα Τον Οκτώβριο”
Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας αναφέρει ότι οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα επίκεινται σημαντικές αλλαγές. Καθώς πλησιάζει το τέλος του Οκτώβρη, οι βοριάδες αναμένονται να κυριαρχήσουν, οδηγώντας σε πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως από την Κυριακή και έπειτα. Η χώρα θα δεχθεί λίγες βροχές, κυρίως στις περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά στην Κρήτη, αρχής γενομένης από το Σάββατο το απόγευμα. Παράλληλα, την Παρασκευή αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, με πιθανότητα φτάσουν στους 34 με 36 βαθμούς σε επιλεγμένες περιοχές.

Αρχικά, το Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να αρχίσει να πέφτει στα βόρεια, αν και στα νότια τμήματα και την Κρήτη θα μπορούμε να δούμε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 30 με 33 βαθμούς. Την Κυριακή, οι νεφώσεις θα είναι αρκετές και υπάρχει πιθανότητα για λίγες βροχές, όμως η κατάσταση θα βελτιωθεί σταδιακά μέσα στην ημέρα.

Κατά την ερχόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Τετάρτη, κυρίως καλός καιρός με ήλιο θα επικρατήσει, αν και οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αναμένονται επίσης σημαντικές βροχές από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου, αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες για τη διάρκεια και την έντασή τους δεν είναι ακόμα σαφείς, καθώς η κατάσταση είναι περίεργη για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

Επιπλέον, η μετεωρολογική πλατφόρμα WXCharts προειδοποιεί για ένα κύμα ψύχους που αναμένεται να πλήξει την Ευρώπη από τις 25 Οκτωβρίου, και η Ελλάδα θα επηρεαστεί άμεσα. Σημαντικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στη χώρα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω από το μηδέν σε πολλά μέρη, ενώ στη νότια Ελλάδα θα είναι πιο ήπιες, γύρω στους 3 με 11 βαθμούς.

Η γειτονική Τουρκία, σύμφωνα με αναφορές, θα αντιμετωπίσει ακόμη πιο σφοδρές συνθήκες, με θερμοκρασίες που θα πέσουν ακόμα και κάτω από τους μηδέν βαθμούς. Οι αλλαγές αυτές στο καιρικό σκηνικό αποδίδονται σε τροπική καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει την Ευρώπη, με προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους σε διάφορες χώρες, όπως τη Γερμανία, τη Δανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία.

Πηγή: newsbomb.gr