Αυξημένη Ενταση στη Μέση Ανατολή με το Ιράν να Προειδοποιεί το Ισραήλ

Αυξημένη Ενταση στη Μέση Ανατολή με το Ιράν να Προειδοποιεί το Ισραήλ
Το φιτίλι του πολέμου στη Μέση Ανατολή παραμένει “αναμμένο”, με το Ιράν να προειδοποιεί ότι σε περίπτωση αντίποινων από το Ισραήλ σχετικά με την επίθεση της περασμένης Τρίτης (01/10), «θα απαντήσουμε με μεγαλύτερη αυστηρότητα και ισχυρότερη από ποτέ». Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δοκιμάσει τη θέλησή τους, ενώ βρισκόταν στην Τεχεράνη επιστρέφοντας από περιοδεία που πραγματοποίησε σε Λίβανο και Συρία.

Η Τεχεράνη βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής και αμυντικού συναγερμού, με τα αραβικά Μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί η ενεργοποίηση των υπόγειων συστημάτων αεράμυνας, κυρίως στην κοιλάδα του Ισφαχάν, όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες πυρηνικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, καθώς και στις πετρελαιοπηγές στα νότια.

Επιπλέον, οι αναλυτές από το Ισραήλ τονίζουν ότι, αν το Ιράν αποφασίσει να απαντήσει στην πυραυλική επίθεση της Τρίτης, αυτό πιθανόν να συμβεί μετά τα μεσάνυχτα ή τα ξημερώματα της Κυριακής (06/10). Παράλληλα, φαίνεται ότι η Τεχεράνη έχει διακόψει κάθε έμμεση επικοινωνία με την Ουάσινγκτον, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στο Πεντάγωνο.

Πηγή: newsbomb.gr