Αναγκαία Προσοχή για την Άγρια Ζωή μετά τον Τυφώνα στη Φλόριντα

Αναγκαία Προσοχή για την Άγρια Ζωή μετά τον Τυφώνα στη Φλόριντα
Ειδικοί προειδοποιούν ότι οι έντονες καιρικές συνθήκες, όπως οι τυφώνες, μπορούν να εκτοπίσουν και να αποπροσανατολίσουν την άγρια ζωή. Καθώς οι περιοχές πλημμυρίζουν, ζώα όπως οι αλιγάτορες, οι αρκούδες και τα φίδια μπορεί να εμφανιστούν σε ασυνήθιστους χώρους, προκαλώντας δυνητικούς κινδύνους για τους πολίτες. Η Επιτροπή Διατήρησης Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα (FWC) καλεί τους κατοίκους να διατηρούν αποστάσεις και να σέβονται αυτά τα ζώα.

Οι αλιγάτορες, συγκεκριμένα, κατοικούν στα έλη, τους βάλτους και τις λίμνες της Φλόριντα, με περίπου 1,3 εκατομμύρια να ζουν στην πολιτεία. Αυτά τα ζώα μπορεί να γίνουν επιθετικά αν νιώσουν απειλή ή αν είναι σε παραλυτική κατάσταση. Εν όψει των καταιγίδων, συνιστάται στους πολίτες να μην προσπαθήσουν να βοηθήσουν ή να σώσουν αλιγάτορες αν αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ο Κρίστοφερ Τζίλετ από το Bellowing Acres Sanctuary προειδοποιεί ότι οι αλιγάτορες θα εκτοπιστούν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας και θα χρειαστεί χρόνος να εμφανιστούν ξανά στην επιφάνεια, ως συνήθως, αφού κρατούν την αναπνοή τους έως και έξι ώρες.

Επιπλέον, και οι αρκούδες στη Φλόριντα μπορεί να αναζητήσουν τροφή μετά τις καταιγίδες. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να διατηρούνται κλειστά παράθυρα και πόρτες και τα σκουπίδια να αποθηκεύονται με προσοχή ώστε να μην είναι προσιτά. Τα φίδια, αν και οι περισσότερες από τις 44 ποικιλίες της πολιτείας δεν είναι δηλητηριώδη, μπορεί επίσης να γίνουν πιο ορατά καθώς τα επίπεδα του νερού αυξάνονται, μερικές φορές αναγκάζοντάς τα να καταφύγουν σε κτίρια ή ερείπια.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η διάσωση ή η παρέμβαση σε τραυματισμένα ή εγκλωβισμένα ζώα μπορεί να είναι επικίνδυνη. Αν κάποιο ζώο, όπως οι μανάτοι, βρεθεί σε κατάσταση ανάγκης, οι πολίτες είναι προτιμότερο να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η ασφάλεια των ανθρώπων και των ζώων εξαρτάται από τη σωστή αντίδραση σε τέτοιες καταστάσεις.

Πηγή: newsbomb.gr