Ανακαλύψεις κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σάχελ και οι επιπτώσεις στη Χεζμπολάχ

Ανακαλύψεις κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σάχελ και οι επιπτώσεις στη Χεζμπολάχ
Στα νότια προάστια της Βηρυτού, ακριβώς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σάχελ, ανακαλύφθηκε ένα σημαντικό οικονομικό καταφύγιο που σχετίζεται με τη Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το πλήγμα που προκάλεσε από την εξουδετέρωση αυτού του χρηματοπιστωτικού θησαυροφυλακίου, το οποίο περιλαμβάνει μετρητά και χρυσό, ανέρχεται σε μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο ταξίαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, γνωστοποίησε χθες τη συγκεκριμένη τοποθεσία της οικονομικής αποθήκης του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ισραηλινή επιδρομή. Ο Χαγκάρι υπογράμμισε ότι η Χεζμπολάχ είχε δημιουργήσει ένα παράλληλο οικονομικό σύστημα σε σχέση με την οικονομία του Λιβάνου.

Επιπλέον, ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι έχει εξολοθρέψει στη Συρία ένα ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ που εμπλέκεται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της οργάνωσης. Η έκβαση αυτής της επιχείρησης δείχνει τη σοβαρότητα της καταπολέμησης της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ και τις επιπτώσεις που έχει η οργάνωση στην περιοχή.

Πηγή: newsbomb.gr