Ανανένωση Στις Ζωές Δύο Αδελφών Ρινόκερων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ανανένωση Στις Ζωές Δύο Αδελφών Ρινόκερων στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η επανένωση δύο θηλυκών αδερφών λευκών ρινόκερων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη σε μια σημαντική ανταλλαγή μεταξύ δύο πάρκων σαφάρι. Ένας αρσενικός λευκός ρινόκερος, ο Granville, που γεννήθηκε σε καθεστώς αιχμαλωσίας το 2018, ανταλλάχθηκε με μια θηλυκή ρινόκερο που κατευθύνθηκε προς το νέο της σπίτι, όπου reside η αδερφή της.

Η Bonnie, βάρους δύο τόνων, έφτασε στο πάρκο όπου βρίσκεται η Ailsa, η αδελφή της. Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου πιστεύουν ότι ο Granville διαθέτει την απαραίτητη γενετική ύλη για να συμβάλει στη γέννηση πολλών υγιών ρινόκερων, κάτι που είναι καθοριστικής σημασίας για την προστασία του είδους. Παρά το γεγονός ότι είναι ο πιο πολυάριθμος ρινόκερος στον κόσμο, θεωρείται από την IUCN ως απειλούμενο είδος.

Αφού εγκαταστάθηκε στο νέο πάρκο, η Bonnie χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στο περιβάλλον και να συναντήσει τους άλλους ρινόκερους. Όταν γνώρισε την αδελφή της Ailsa για πρώτη φορά, υπήρξε λίγο αδελφική αντιπαλότητα, αλλά αυτή ήταν πρόσκαιρη. Οι συνεργατικές προσπάθειες των δυο πάρκων ελπίζουν να ενισχύσουν τη γενετική ποικιλότητα της συγκεκριμένης ομάδας λευκών ρινόκερων, συμβάλλοντας έτσι στην ευημερία τους.

Και οι δύο ρινόκεροι διαμένουν τώρα σε πάρκο σαφάρι στη Σκωτία, μια περιοχή με κρύο κλίμα, που δεν είναι ιδανικό για ρινόκερους. Πηγή: newsbomb.gr