Ανοιχτός Πόλεμος Ισραήλ και Χεζμπολάχ με Θύματα και Επιθέσεις στον Λίβανο

Ανοιχτός Πόλεμος Ισραήλ και Χεζμπολάχ με Θύματα και Επιθέσεις στον Λίβανο
Δύο άτομα καταγράφηκαν σήμερα ως θύματα από ισραηλινό πλήγμα που στοχεύει, για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βηρυτό με το βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε συγκεκριμένα: «Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού σε όχημα στην Τζουνιέχ στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά ενός οχήματος, στο οποίο βρίσκονταν ένας άνδρας και η σύζυγός του όταν το πλήγμα πραγματοποίηθηκε. Αυτή η επίθεση σημειώθηκε σε μια χριστιανική περιοχή κοντά στην Τζουνιέχ, που είχε παραμείνει απρόσβλητη από βιαιότητες μέχρι τώρα.

Ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί, παρατήρησε την ανάπτυξη πολλών στρατιωτών του λιβανικού στρατού στην περιοχή μετά την επίθεση. Τα δύο θύματα, σύμφωνα με το ANI, είχαν καταφέρει να ξεφύγουν και να κρυφτούν σε μια δασώδη περιοχή κοντά στο δρόμο, αλλά στην συνέχεια στοχοθετήθηκαν ξανά και σκοτώθηκαν.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε χθες βράδυ επιδρομές στη Νότια και Ανατολική Λίβανο, σύμφωνα με το ANI. Από τη μεριά της, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις κατά του Ισραήλ, ανάμεσα στις οποίες μια που έγινε με «εκρηκτικά drones» σε στρατιωτική βάση στο κέντρο της χώρας. Σήμερα, το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ένα drone εκτοξεύθηκε εναντίον της προσωπικής κατοικίας του στην Καισάρεια, χωρίς να προκληθούν θύματα.

Πηγή: newsbomb.gr