Απάτη με ψεύτικη τράπεζα στη Chhapora Αποκαλύπτεται η εξαπάτηση πολιτών από επιτήδειους

Απάτη με ψεύτικη τράπεζα στη Chhapora Αποκαλύπτεται η εξαπάτηση πολιτών από επιτήδειους
Η State Bank of India, η εθνική τράπεζα της Ινδίας, υπήρξε θύμα μιας απάτης, καθώς επιτήδειοι κατάφεραν να λειτουργούν ένα ψεύτικο υποκατάστημα για δέκα ολόκληρες ημέρες. Οι απατεώνες έπειθαν τους πολίτες να καταβάλουν χρήματα με την υπόσχεση ότι θα εξασφαλίσουν σταθερές θέσεις εργασίας στην ανύπαρκτη τράπεζα.

Οι έξι υπάλληλοι του υποκαταστήματος SBI στην Chhapora συνέχιζαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους, ξεχνώντας πως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος επεσήμανε στους υπαλλήλους να επισκεφτούν τον ιστότοπο της State Bank of India και να γνωρίσουν την εταιρεία και τις διαδικασίες της. Ωστόσο, μια ημέρα, ο διευθυντής σταμάτησε ακόμα και να εμφανίζεται, χωρίς κανείς να αντιδράσει.

Η κατάσταση ήρθε στο φως όταν η αστυνομία επισκέφτηκε το υποκατάστημα με πραγματικούς υπαλλήλους της SBI και έβγαλε στο φως την απάτη. «Ο διευθυντής του υποκαταστήματος Dabra μας ενημέρωσε για την υποψία του σχετικά με την ψεύτικη τράπεζα στην Chhapora. Μετά από έρευνα, επιβεβαιώσαμε ότι η τράπεζα ήταν πλαστή και οι υπάλληλοι προσλήφθηκαν με ψευδή έγγραφα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Rajesh Patel.

Πηγή: newsbomb.gr