Απειλές κατά της ζωής του Ντόναλντ Τραμπ και οι ανησυχίες για την ιρανική παρέμβαση

Απειλές κατά της ζωής του Ντόναλντ Τραμπ και οι ανησυχίες για την ιρανική παρέμβαση
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, έχει ενημερωθεί για τις «πραγματικές και συγκεκριμένες απειλές από το Ιράν» που αφορούν τη ζωή του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκστρατείας του. Οι απειλές αυτές συνδέονται με απόπειρες αποσταθεροποίησης και πρόκλησης χάους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το αν οι απειλές είναι νέες ή αν έχουν ήδη αναφερθεί στο παρελθόν.

Μέσω ενός ποστ του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρώην πρόεδρος εξέφρασε ότι «έχουν γίνει ήδη κινήσεις από το Ιράν» που δεν απέδωσαν, προειδοποιώντας ότι «θα προσπαθήσουν ξανά». Παράλληλα, ευχαρίστησε το αμερικανικό Κογκρέσο για την ομόφωνη έγκριση επιπλέον χρημάτων για τις Μυστικές Υπηρεσίες, αναφέροντας ότι «περιβάλλεται από περισσότερους άνδρες, όπλα και όπλα από οποτεδήποτε στο παρελθόν».

Στις 15 Σεπτεμβρίου, ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας εντόπισε ένα τουφέκι στο Trump International Golf Club κατά τη διάρκεια μιας προσφιλέστερης δραστηριότητας του Τραμπ. Παράλληλα, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ένας άνδρας, ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει καμία ένδειξη που να συνδέει αυτές τις περιπτώσεις με το Ιράν.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ είχε επιβιώσει από μια απόπειρα δολοφονίας στις 13 Ιουλίου, όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια, όπου ένα άτομο σκοτώθηκε. Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση και μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί το κίνητρο της επίθεσης. Αξιωματούχοι είχαν επίσης ενημερώσει για μια υποτιθέμενη ιρανική συνωμοσία κατά του Τραμπ, ισχυρισμούς που οι ιρανικές αρχές έχουν απορρίψει ως κακόβουλους.

«Αν δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Τραμπ», είχε δηλώσει ο ίδιος, «ελπίζω ότι η Αμερική θα εξαφανίσει το Ιράν από προσώπου γης». Η εκστρατεία του υποψήφιου, σε διαφορετικές ανακοινώσεις, έχει υπογραμμίσει την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τις δραστηριότητες των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πηγή: newsbomb.gr