Αποκαλύψεις για την κρυφή επαφή Τραμπ και Πούτιν στο νέο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ

Αποκαλύψεις για την κρυφή επαφή Τραμπ και Πούτιν στο νέο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ
Ένα νέο βιβλίο του έμπειρου ρεπόρτερ Μπομπ Γούντγουορντ αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο Τραμπ έστειλε κρυφά τεστ Covid-19 στον Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έλλειψης, γεγονός που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από την εκστρατεία του Τραμπ, η οποία χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ως “κατασκευασμένες ιστορίες”.

Στο βιβλίο, που φέρει τον τίτλο «Πόλεμος», υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ διατηρούσε συνεχείς επικοινωνίες με τον Πούτιν και μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 2021. Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιοποιήθηκαν, ένας ανώνυμος βοηθός του Τραμπ φέρεται να δήλωσε ότι οι δύο άνδρες μπορεί να επικοινωνούσαν 5-6 φορές από τότε που ο Τραμπ παραιτήθηκε. Ωστόσο, το βιβλίο δεν παραθέτει λεπτομέρειες για τις συζητήσεις τους.

Το βιβλίο επίσης αναφέρει ότι ο Πούτιν φοβόταν μήπως αρρωστήσει από τον ιό και είχε ζητήσει από τον Τραμπ να μην αποκαλύψει τη μεταφορά των τεστ δημοσίως. Ο Τραμπ φέρεται να απάντησε: “Δεν με νοιάζει”.

Η αντίδραση από την πλευρά του Τραμπ ήταν να χαρακτηρίσει τον Γούντγουορντ “άφρονα” και να επισημάνει ότι δεν του παραχώρησε καμία πρόσβαση για το υλικό του βιβλίου. Ο Τραμπ είχε προηγουμένως αποκαλέσει το προηγούμενο έργο του Γούντγουορντ «Οργή» και τον είχε μηνύσει για μη εξουσιοδοτημένη δημοσίευση ηχογραφήσεων.

Αυτές οι αποκαλύψεις επανέφεραν τα ερωτήματα σχετικά με τη σχέση Τραμπ-Πούτιν, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ. Η εκστρατεία του Τραμπ αμφισβήτησε την εγκυρότητα του βιβλίου, τονίζοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι και ότι ο Γούντγουορντ δεν είχε καμία αξιόπιστη πηγή υποστήριξης για τα λεγόμενά του.

Πηγή: newsbomb.gr