Διπλή Επίθεση Δίχως Προειδοποίηση Στη Βάση Του Γκολάν Με Θύματα Δύο Στρατιώτες

Διπλή Επίθεση Δίχως Προειδοποίηση Στη Βάση Του Γκολάν Με Θύματα Δύο Στρατιώτες
Δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διπλής επίθεσης που δέχθηκε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με πληροφορίες από τον IDF. Οι νεκροί είναι ο 19χρονος λοχίας Daniel Aviv Haim Sofer, δόκιμος αξιωματικός σημάτων από την Ασκελόν, και ο επίσης 19χρονος Tal Dror, ειδικός πληροφορικής από την Ιερουσαλήμ, που υπηρετούσαν στο 13ο Τάγμα της Ταξιαρχίας Γκολάνι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δύο ιρακινών drone γεμάτων εκρηκτικά. Ένα από αυτά καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις αεράμυνας, ενώ το δεύτερο, που εκτοξεύθηκε από μια πολιτοφυλακή υποστηριζόμενη από το Ιράν, έπληξε τη στρατιωτική βάση στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν αρκετά λεπτά αργότερα.

Μετά την επίθεση, το στρατιωτικό επιτελείο ερευνά τους λόγους για τους οποίους οι σειρήνες δεν ηχήσαν για το δεύτερο UAV. Ενώ οι σειρήνες είχαν ενεργοποιηθεί για το πρώτο drone όταν αυτό εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο, επεσήμαναν ότι υπήρξε σοβαρή αποτυχία στην ανίχνευση του δεύτερου drone, γεγονός που δεν επέτρεψε στους στρατιώτες στη βάση να αναζητήσουν καταφύγιο εγκαίρως.

Πηγή: newsbomb.gr