Διπλωματικές Εξελίξεις Μετά τον Θάνατο Ηγέτη Της Χαμάς στη Γάζα

Διπλωματικές Εξελίξεις Μετά τον Θάνατο Ηγέτη Της Χαμάς στη Γάζα
Πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Χαμάς, Μοχάμεντ Ισμαήλ Νταρουίς, καθώς και μέλη του Πολιτικού Γραφείου της οργάνωσης. Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γαχία Σινουάρ, σε ένοπλη σύγκρουση στη Γάζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, στην ατζέντα ήταν η πρόσφατη κατάσταση όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Ο Φιντάν τόνισε τη δέσμευση της Τουρκίας να αξιοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα προκειμένου να ενεργοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για την ανθρωπιστική κρίση που υφίσταται στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές ασχολήθηκαν και με τη διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ των Παλαιστινίων. Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που επισημαίνουν τις ενέργειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου και του υπουργού Εξωτερικών του, Ισραέλ Κατς, εναντίον αθώων Παλαιστινίων. Αυτή η κίνηση ήρθε ως απάντηση σε ανάρτηση του Κατς, ο οποίος, σχολιάζοντας τη φωτογραφία του Σινουάρ, ζήτησε από τον Ερντογάν να απομακρύνει τον “δολοφόνο και βιαστή φίλο του”.

Πηγή: newsbomb.gr