Δραπέτευση Μαροκινών Μεταναστών από Δωμάτιο στο Αεροδρόμιο της Μαδρίτης

Δραπέτευση Μαροκινών Μεταναστών από Δωμάτιο στο Αεροδρόμιο της Μαδρίτης
Έξι Μαροκινοί μετανάστες δραπέτευσαν από μια τρύπα στο ταβάνι του δωματίου όπου κρατούνταν, στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης. Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τους τρεις από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι τρεις παραμένουν ασύλληπτοι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτή η απόδραση συνέβη μία εβδομάδα μετά από μια προηγούμενη πανομοιότυπη περίπτωση, η οποία είχε προκαλέσει αμηχανία στις ισπανικές αρχές. Σύμφωνα με το συνδικάτο των αστυνομικών Jupol, η απόδραση έγινε από την ίδια τρύπα που χρησιμοποίησαν και οι τέσσερις Μαροκινοί στην προηγούμενη περίπτωση, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του χώρου.

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν τρεις αίθουσες για τη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ζητήσει διεθνή προστασία ή που δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στην Ισπανία, οι οποίες υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο έχει επιβεβαιώσει ότι «ερευνά» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μετανάστες κατάφεραν να δραπετεύσουν και υποσχέθηκε να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Πηγή: newsbomb.gr