Εκρηκτική Αντιπαράθεση Ισραήλ και Χεζμπολάχ με Νέες Στρατηγικές Ετοιμότητας

Εκρηκτική Αντιπαράθεση Ισραήλ και Χεζμπολάχ με Νέες Στρατηγικές Ετοιμότητας
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκαλάντ, μίλησε σε στρατιώτες της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και του 202ου Τάγματος Αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι συμμετείχαν σε άσκηση προσομοίωσης χερσαίας επίθεσης στο Λίβανο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην κατάσταση της Χεζμπολάχ, τονίζοντας ότι η τωρινή της κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας. «Η αλληλουχία των πλήξεων που έχει δεχθεί στην ηγεσία και τη δομή της, όπως και στους πράκτορές της και τα όπλα της, είναι σοβαρές», δήλωσε ο Γκαλάντ.

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προετοιμαστεί για «περισσότερα πλήγματα» κατά της Χεζμπολάχ, ενημερώνοντας τους στρατιώτες ότι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. «Έχουμε περισσότερα χτυπήματα έτοιμα», πρόσθεσε. Ο Γκαλάντ προειδοποίησε ότι κάθε μέλος της Χεζμπολάχ που θα συναντήσει τις ισραηλινές δυνάμεις θα καταστραφεί, και εξέφρασε την πίστη του ότι η εμπειρία των στρατιωτών από προηγούμενες μάχες θα τους δώσει πλεονέκτημα.

Η συγκεκριμένη άσκηση είναι μία από πολλές που διεξάγουν οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, με σκοπό την προετοιμασία για μία πιθανή χερσαία επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Πηγή: newsbomb.gr