Εκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο στο Ισραήλ για τις στρατηγικές κινήσεις πριν την επίθεση στο Ιράν

Εκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο στο Ισραήλ για τις στρατηγικές κινήσεις πριν την επίθεση στο Ιράν
Μέχρι τα ξημερώματα διεξαγόταν συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου στο Ισραήλ για να ολοκληρωθούν οι τελευταίες προετοιμασίες πριν από την προσβολή στο Ιράν. Ο Βενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε τους υπουργούς, τους στρατιωτικούς και τους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών στην βάση Κιριά του Τελ Αβίβ. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μικρές ομάδες των 5-6 ατόμων και συνεχίστηκαν μέχρι περίπου τις τρεις το πρωί.

Ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Νετανιάχου ανέφερε ότι εξετάστηκαν «νέες ιδέες» που θα μπορούσαν να προταθούν για την απελευθέρωση των ομήρων. Παρά τις εξετάσεις αυτές, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις πριν από το αντίχτυπο του Ισραήλ στο Ιράν. Το ζήτημα των ομήρων συζητήθηκε σε αρκετές από τις συναντήσεις, όπως και η στρατηγική του Ισραήλ σχετικά με την σορό του Σινουάρ και τη χρήση της για τη διαπραγμάτευση επιστροφής τους.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ, επισκέφθηκε το Κάιρο, όπου συναντήθηκε με τον νέο αρχηγό των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, με κύριο θέμα την κατάσταση των ομήρων. Ξεχωριστές προσεγγίσεις και στρατηγικές συζητήθηκαν, κάτι που σημειώνεται ως πρωτοφανές για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Πηγή: newsbomb.gr