Εντεινόμενη Κρίση στα Νότια Προάστια της Βηρυτού με Νέες Ισραηλινές Επιθέσεις

Εντεινόμενη Κρίση στα Νότια Προάστια της Βηρυτού με Νέες Ισραηλινές Επιθέσεις
Τα νότια προάστια της Βηρυτού, γνωστά ως προπύργιο της Χεζμπολάχ, επλήγησαν εκ νέου σήμερα από ισραηλινές δυνάμεις. Το γεγονός αυτό συνέβη λίγα λεπτά μετά την διακοπή μιας συνέντευξης Τύπου από εκπρόσωπο της φιλοϊρανικής οργάνωσης. Ο Μοχάμαντ Αφίφ, υπεύθυνος Τύπου της Χεζμπολάχ, διέκοψε την παρουσίασή του σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή Γομπεϊρί, ακριβώς όταν ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης για την περιοχή.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο ANI, η συνοικία δέχθηκε τρία πλήγματα, με τα αποτελέσματα να είναι σοβαρά. Ένα συγκεκριμένο κτίριο καταστράφηκε πλήρως από τις επιθέσεις. Ένα βίντεο που έχει διαδοθεί ευρέως στο διαδίκτυο, το οποίο όμως το Γαλλικό Πρακτορείο δεν κατάφερε να επαληθεύσει, δείχνει τη στιγμή που ένα 11όροφο κτίριο καταρρέει από την πρόσκρουση πυραύλου.

Αυτές οι επιθέσεις σημειώθηκαν μία ημέρα μετά το θάνατο 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στην περιοχή του νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι. Η κατάσταση στα νότια προάστια παραμένει τεταμένη, με τη γειτονιά να έχει σχεδόν ερημωθεί, καθώς οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των μαζικών βομβαρδισμών που άρχισαν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: newsbomb.gr