Επείγουσες επιχειρήσεις απομάκρυνσης ανθρώπων λόγω πλημμυρών στην Ιταλία και τη Γαλλία

Επείγουσες επιχειρήσεις απομάκρυνσης ανθρώπων λόγω πλημμυρών στην Ιταλία και τη Γαλλία
Ιταλοί πυροσβέστες πραγματοποίησαν σειρά επιχειρήσεων απομάκρυνσης πληγέντων από πλημμύρες που πλήττουν την περιφέρεια της Τοσκάνης. Το νερό από τον ποταμό Κόρνια, που έσπασε τα φράγματα, έχει κατακλύσει γεωργικές εκτάσεις και ισόγεια κτίρια. Ξεχωρίζει η εκκένωση ενός οίκου ευγηρίας, καθώς επίσης μια δραματική διάσωση ενός άνδρα που βρέθηκε σε κίνδυνο, αγκαλιάζοντας έναν στύλο οδικής σήμανσης για να μην παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Μέχρι στιγμής, οι επιχειρήσεις διάσωσης στις περιοχές της Τοσκάνης, Λιγουρίας και Εμίλια Ρομάνια ξεπερνούν τις 350.

Στην πόλη Σιένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ στη Βενετία έχουν εγκατασταθεί τα κινητά φράγματα του συστήματος “MOSE” για προστασία από την παλίρροια. Εν τω μεταξύ, στην οροσειρά των Απεννίνων, κοντά στη Μπολώνια, οι ισχυρές βροχοπτώσεις οδήγησαν σε κατολισθήσεις.

Στη Γαλλία, πλημμύρες προκαλούν σοβαρές ζημιές και διακοπές ρεύματος σε περιοχές της νοτιοανατολικής χώρας. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, Meteo France, αρχικά κήρυξε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για έξι νομούς κοντά στη Λιόν, η οποία υποβαθμίστηκε σε πορτοκαλί. Κατά τη διάρκεια 48 ωρών, η περιοχή Αρντές κατέγραψε 700 χιλιοστά βροχής, ποσότητα που ξεπερνά την ετήσια βροχόπτωση του Παρισιού, όπως δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Ανιές Πανιέ-Ρινασέ. Οι εικόνες από γαλλικά μέσα δείχνουν αυτοκίνητα και ζώα να παρασύρονται στα νερά, με τον αυτοκινητόδρομο Α47 κοντά στη Λιόν να μετατρέπεται προσωρινά σε χείμαρρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποστείλει επιπλέον 1.500 πυροσβέστες στις πληγέντες περιοχές. Πηγή: newsbomb.gr