Επιχειρησιακή Δέσμευση του Ισραήλ για την Επιστροφή των Εκτοπισμένων και την Αντιμετώπιση της Χεζμπολάχ

Επιχειρησιακή Δέσμευση του Ισραήλ για την Επιστροφή των Εκτοπισμένων και την Αντιμετώπιση της Χεζμπολάχ
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, επισκέφθηκε στρατεύματα κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, επισημαίνοντας ότι θα επαναπατριστούν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ με «όλα τα διαθέσιμα μέσα». Αναφέρθηκε επίσης ότι η εξάλειψη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είναι θεμελιώδους σημασίας, αλλά όχι καθοριστική.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, υπογράμμισε ότι ο στρατός θα αξιοποιήσει όλες τις ικανότητές του, σημειώνοντας: «Αν κάποιος από την άλλη πλευρά δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν αυτές οι ικανότητες – είναι όλες οι ικανότητες». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπιστοσύνη του προς τα στρατεύματα, τονίζοντας ότι είναι ικανά να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ο Γκάλαντ ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ θα χρησιμοποιήσουν όλες τις στρατηγικές από αέρος, θάλασσα και ξηρά. Σχετικά με τις πρόσφατες στρατιωτικές ενέργειες, το Ισραήλ δήλωσε πως ο Φατίχ Σεριφ Αμπού ελ Αμίν, ηγέτης της Χαμάς στο Λίβανο, που σκοτώθηκε σε επιδρομές, ήταν υπεύθυνος για τρομοκρατικές δραστηριότητες και για τον συντονισμό των ενεργειών της Χαμάς με τη Χεζμπολάχ.

Σημειώνεται ότι η Χαμάς, η οποία έχει ενεργό παρουσία στη Γάζα, και η Χεζμπολάχ υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από το Ιράν. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγκρούσεις έχουν κλιμακωθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbomb.gr