Επιθέσεις των Χούθι κατά του Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και drones

Επιθέσεις των Χούθι κατά του Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν ανακοινώσει την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον των ισραηλινών πόλεων Τελ Αβίβ και Ασκελόν, χρησιμοποιώντας έναν βαλλιστικό πύραυλο και ένα drone. Ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα, επεσήμανε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τους θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, εκτός αν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο σταματήσουν. «Θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ισραηλινού εχθρού … για το αίμα των αδελφών μας στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο», δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία του.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που είχε εκτοξευθεί από την Υεμένη και ότι ενεργοποιήθηκαν σειρήνες προειδοποίησης, ακολουθούμενες από εκρήξεις. Οι Χούθι έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, ενώ παράλληλα στοχεύουν και πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ως ένδειξη στήριξης προς τους Παλαιστίνιους.

Οι Χούθι ανήκουν στον λεγόμενο «Άξονα της Αντίστασης», μια συμμαχία φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων που περιλαμβάνει επίσης τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και άλλες ιρακινές ομάδες.

Πηγή: newsbomb.gr