Φλόριντα Μετρά τις Πληγές της μετά τον Τυφώνα Μίλτον

Φλόριντα Μετρά τις Πληγές της μετά τον Τυφώνα Μίλτον
Η Φλόριντα εξακολουθεί να μετράει τις πληγές της μετά την καταιγίδα του τυφώνα Μίλτον, ο οποίος προκάλεσε 16 θανάτους και άφησε 2,2 εκατομμύρια κάτοικους χωρίς ρεύμα. Οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει έναν επίπονο αγώνα αποκατάστασης των ζημιών. Ειδικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στους δρόμους, επισκευάζοντας ηλεκτρικά καλώδια και κατεστραμμένους πύργους κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, εργάτες και πολίτες με αλυσοπρίονα επιχειρούν να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν και ο τυφώνας Μίλτον δεν προκάλεσε την καταστροφική έκρηξη θαλασσινού νερού που φοβόταν η πολιτεία, οι συνέπειες είναι σοβαρές και η επιχείρηση καθαρισμού αναμένεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες ή ακόμη και μήνες. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, προειδοποίησε ότι, αν και η πολιτεία υπήρξε τυχερή και απέφυγε το «χειρότερο σενάριο», οι ζημιές είναι ακόμα σημαντικές.

Ο Λευκός Οίκος έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την πολιτεία στην αποκατάσταση, καθώς η πλήρης έκταση της ζημιάς παραμένει ακόμη υπό αξιολόγηση. Στο πολιτικό πεδίο, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ, κριτίκαρε σφοδρά τόσο την υποψήφια των Δημοκρατικών όσο και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για τον τρόπο διαχείρισης της καταστροφής. Οι κάτοικοι της Φλόριντα, που βιώνουν μια διπλή καταστροφή, ένιωσαν τις συνέπειες του τυφώνα, μερικές από τις χειρότερες καταστροφές να σημειώνονται περισσότερα από 160 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που ο τυφώνας έπληξε τη δυτική ακτή της πολιτείας.

Πηγή: newsbomb.gr