Γαστρεντερική επιδημία πλήττει κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean στην Αλάσκα

Γαστρεντερική επιδημία πλήττει κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean στην Αλάσκα
Μια γαστρεντερική επιδημία σημειώθηκε σε κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean, προκαλώντας συμπτώματα σε τουλάχιστον 180 επιβάτες και 3 μέλη του πληρώματος. Το πλοίο «Radiance of the Seas», που πραγματοποίησε ταξίδι στην Αλάσκα από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε κρούσματα διάρροιας, κοιλιακών κραμπών, πονοκεφάλων και μυϊκών πόνων.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η άγνωστη ασθένεια είχε ως αποτέλεσμα να νοσήσει πάνω από το 8% των 2.172 επιβατών. Λόγω της επιδημίας, το πλήρωμα του πλοίου επικοινώνησε με τους επιβάτες προκειμένου να τους ενθαρρύνει να αναφέρουν τα συμπτώματά τους και να τηρούν τις σωστές πρακτικές υγιεινής. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον μέτρα, όπως η αύξηση του καθαρισμού και της απολύμανσης στους κοινόχρηστους χώρους.

Η Royal Caribbean δήλωσε ότι η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών, του πληρώματος και των τοπικών κοινοτήτων αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά της. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αναφέρει ότι εφαρμόζει αυστηρές διαδικασίες καθαρισμού, πολλές από τις οποίες υπερβαίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημόσια υγεία. Νωρίτερα φέτος, το ίδιο πλοίο είχε αντιμετωπίσει κρούσμα νοροϊού.

Πηγή: newsbomb.gr