Η 80χρονη συμμετοχή στην ιστορία των καλλιστείων που αλλάζει τα δεδομένα

Η 80χρονη συμμετοχή στην ιστορία των καλλιστείων που αλλάζει τα δεδομένα
Η 80χρονη Choi Soon-hwa, που γεννήθηκε εννέα χρόνια πριν από την πρώτη διοργάνωση της Miss Universe το 1952, θα μπορούσε να γίνει η γηραιότερη διαγωνιζόμενη στην ιστορία των καλλιστείων. Ήδη έχει διακριθεί ως φιναλίστ στον εθνικό διαγωνισμό Miss Universe Korea, όπου θα αναμετρηθεί με άλλες 31 γυναίκες για να κερδίσει τον τίτλο και την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη Νότια Κορέα στον διεθνή τελικό στο Μεξικό τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Νωρίτερα φέτος, ο οργανισμός Miss Universe αποκάλυψε ότι το ανώτατο όριο ηλικίας για συμμετοχές έχει καταργηθεί, κάτι που σηματοδοτεί μια στροφή προς μια πιο συμπεριληπτική προσέγγιση. Για πολλές δεκαετίες, οι συμμετοχές περιορίζονταν σε γυναίκες ηλικίας 18 έως 28 ετών. Οι οργανωτές της Miss Universe Korea δήλωσαν σε διαφημιστικό τους υλικό ότι «η ηλικία δεν έχει σημασία όταν πρόκειται να ονειρευτείς».

Η Choi, η οποία θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό τραγουδιού κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, δήλωσε: «Θέλω να καταπλήξω τον κόσμο, όπως, ‘Πώς είναι μια 80χρονη κυρία τόσο υγιής; Πώς διατήρησε αυτό το σώμα;’». Έχει δηλώσει τη θέληση της να αποδείξει ότι είναι δυνατόν να ζούμε υγιεινά στην τρίτη ηλικία.

Επιπλέον, η Choi έχει ήδη ένα ενεργό βιογραφικό στον κόσμο της μόδας, αφού ξεκίνησε το μόντελινγκ στα 72 της χρόνια, προκειμένου να ξεπληρώσει χρέη. Οι διοργανωτές της καλλιστείας ευελπιστούν ότι η παρουσία της θα συνεισφέρει σε μια νέα αντίληψη για το πώς η ομορφιά μπορεί να προβάλλεται ανεξάρτητα από την ηλικία.

Η Choi δήλωσε ότι εξακολουθεί να εκπαιδεύεται, κάνοντας εβδομαδιαία μαθήματα μόντελινγκ και συνεχίζοντας να εργάζεται σκληρά. Έχει την υποστήριξη της οικογένειάς της, που την ενθαρρύνει στον αγώνα της. «Λένε ότι είναι πολύ περήφανοι για μένα, όπως: ‘Η γιαγιά μου είναι καταπληκτική!’», είχε πει.

Φέτος, η 58χρονη Lorraine Peters και η 60χρονη Alejandra Marisa Rodríguez συμμετείχαν στα Miss Universe Canada και Miss Universe Argentina, αντίστοιχα. Αν και δεν προκρίθηκαν, η παρουσία τους επιβεβαίωσε την αυξανόμενη τάση για συμμετάσχεις γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας.

Η Choi, αν και είναι 80 ετών, νιώθει έτοιμη και ενθουσιασμένη με την ιδέα να εκπροσωπήσει τη Νότια Κορέα διεθνώς και πιστεύει ότι η εμπειρία της στο μόντελινγκ θα είναι πολύτιμη στον διαγωνισμό. «Το περπάτημα σε μια πασαρέλα είναι μια συνεργασία των ώμων, των γονάτων και των γοφών», πρόσθεσε.

Μέσα σε αυτόν τον εξελισσόμενο κόσμο των καλλιστείων, οι ευκαιρίες για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας βελτιώνονται, με την Choi να είναι το ζωντανό παράδειγμα της αλλαγής νοοτροπίας.

Πηγή: newsbomb.gr