Η αυξανόμενη απειλή της Χεζμπολάχ και οι συνέπειες για το Ισραήλ

Η αυξανόμενη απειλή της Χεζμπολάχ και οι συνέπειες για το Ισραήλ
Η πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου από τον Λίβανο, που ενεργοποίησε σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στο Τελ Αβίβ, αναδεικνύει την απειλητική εμβέλεια της Χεζμπολάχ και τη δυνατότητά της να πλήξει βαθιά το ισραηλινό έδαφος. Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζει τον κίνδυνο που ενδέχεται να προκύψει αν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ καταφέρουν να διεισδύσουν στο ισραηλινό σύστημα αεράμυνας «Iron Dome» και προκαλέσουν θύματα.

Ωστόσο, μια σοβαρή κλιμάκωση, όπως μια σειρά πυραυλικών επιθέσεων, μπορεί σχεδόν σίγουρα να οδηγήσει σε χερσαία επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο. Το Ισραήλ προσπαθεί να περιορίσει τις επιθέσεις ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στόχευοντας τη δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης» στο νότιο Λίβανο.

Η τρέχουσα σύγκρουση έχει προκαλέσει ανησυχία, ιδιαίτερα καθώς είναι η πρώτη φορά από την κλιμάκωση των συγκρούσεων την προηγούμενη εβδομάδα, που ένα τέτοιο συμβάν ενεργοποιεί συναγερμούς στην οικονομική πρωτεύουσα του Ισραήλ. Παρά την κατάσταση αυτή, οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν αλλάξει τις οδηγίες ασφάλειας για τους πολίτες τους στο κεντρικό Ισραήλ, με τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά και την κυκλοφορία στους δρόμους να είναι κανονική.

Πηγή: newsbomb.gr