«Η Αντίσταση στη Μοναξιά: Ο Άνδρας που Χαρίζει Φιλία με Αντάλλαγμα»

«Η Αντίσταση στη Μοναξιά: Ο Άνδρας που Χαρίζει Φιλία με Αντάλλαγμα»
Για την αντιμετώπιση του «ιού της μοναξιάς», μια κρίση που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία ανθρώπων παγκοσμίως, ο Shoji Morimoto από την Ιαπωνία έχει επιλέξει να προσφέρει συντροφιά σε μοναχικά άτομα με αμοιβή. Χρεώνει περίπου 100 $ για δύο έως τρεις ώρες «φιλίας», εξυπηρετώντας περισσότερους από 1.000 πελάτες, τόσο ντόπιους όσο και ξένους.

Η πρωτοβουλία του Morimoto συνδέεται με την καταπολέμηση του συνδρόμου Hikikomori, μιας ακραίας μορφής κοινωνικής απομόνωσης που προκαλεί χρόνια μοναξιά. Το Hikikomori, το οποίο οι ερευνητές κλινικής ψυχολογίας από την Ολλανδία χαρακτήρισαν «παγκόσμιο φαινόμενο» σε πρόσφατη μελέτη του 2023, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καθυστερήσεις στην κοινωνική και διανοητική ανάπτυξη των ατόμων που πλήττονται.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η μοναξιά όχι μόνο επιδρά στις ψυχικές διαδικασίες, αλλά συρρικνώνει και τον ανθρώπινο εγκέφαλο, οδηγώντας σε διάφορα προβλήματα σωματικής υγείας. Οι συνέπειες της μοναξιάς είναι πολλαπλές και αναγκαία η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από αυτό το ζήτημα.

Πηγή: newsbomb.gr