Η Διεθνής Κρίση Κλιματικής Αλλαγής Ωθεί Κτηνοτρόφο στην Ταϊλάνδη σε Δραματική Απόφαση Θανάτωσης Κροκοδείλων

Η Διεθνής Κρίση Κλιματικής Αλλαγής Ωθεί Κτηνοτρόφο στην Ταϊλάνδη σε Δραματική Απόφαση Θανάτωσης Κροκοδείλων
Ένας κτηνοτρόφος κροκοδείλων στη βόρεια Ταϊλάνδη, γνωστός ως «Κροκόδειλος Χ», δήλωσε ότι αναγκάστηκε να θανατώσει περισσότερους από 100 ερπετά που απειλούνται με εξαφάνιση, μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στο περίβλημα της φάρμας του. Ο 37χρονος Νατθαπάκ Κούμκαντ, ο οποίος διευθύνει μια φάρμα κροκοδείλων στη Λαμφούν, είπε ότι έπρεπε να βρει ασφαλές μέρος για τους σιαμέζους κροκόδειλους του, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος. Μετά την παρατηρημένη διάβρωση ενός τοίχου του περιβλήματος, αποφάσισε ότι η μόνη λύση ήταν η θανατική καταδίκη 125 κροκοδείλων.

«Έπρεπε να πάρω την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, να τους σκοτώσω όλους», δήλωσε στο CNN, αναφέροντας ότι οι συνέπειες από την πιθανή διαφυγή των ερπετών θα ήταν πολύ σοβαρές για τη δημόσια ασφάλεια. Οι νεροποντές και οι ισχυροί άνεμοι από τον τυφώνα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, οδηγώντας σε πλημμύρες στη βόρεια Ταϊλάνδη, που σκότωσαν τουλάχιστον εννέα ανθρώπους.

Η Πορντίπ Νουαλανόνγκ, επικεφαλής του γραφείου αλιείας της Λαμφούν, υποστήριξε ότι η θανατική απόφαση του Νατθαπάκ ήταν υπεύθυνη, λέγοντας ότι ο κίνδυνος από την ελευθερία τέτοιων κροκοδείλων στους ορυζώνες θα μπορούσε να απειλήσει την κοινότητα. Παρά την καταστροφή, η φάρμα του έχει λειτουργήσει για 17 χρόνια και έχει επιζήσει από προηγούμενες καταιγίδες, αλλά φέτος η κατάσταση άλλαξε δραματικά. Ο Νατθαπάκ δήλωσε ότι η οικογένεια του σχεδίασε από την αρχή να εκτρέφει κροκόδειλους, αφού αρχικά ασχολούνταν με την πώληση κρέατος. Τώρα, η φάρμα παρέχει δέρματα και κρέας στα εργοστάσια και πραγματοποιεί εξαγωγές στο Χονγκ Κονγκ.

Οι σιαμέζοι κροκόδειλοι, στους οποίους ανήκαν οι σκοτωθέντες, είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Η εκτροφή τους είναι μια σημαντική βιομηχανία στην Ταϊλάνδη, με περίπου 1.100 καταγεγραμμένες εμπορικές φάρμες, ενώ οι πρόσφατες επιτυχίες αναπαραγωγής του είδους στην Καμπότζη προσφέρουν ελπίδα για την αποκατάσταση του πληθυσμού τους.

Πηγή: newsbomb.gr