Η Γέννηση ενός Αξιολάτρευτου Μωρού Ρινόκερου στον Ζωολογικό Κήπο Whipsnade

Η Γέννηση ενός Αξιολάτρευτου Μωρού Ρινόκερου στον Ζωολογικό Κήπο Whipsnade
Ένα γλυκύτατο μωρό λευκού ρινόκερου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ζωολογικό κήπο Whipsnade, που βρίσκεται στο Bedfordshire, μετά την γέννησή του. Το μωράκι, το οποίο γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, ζυγίζει λιγότερο από 50 κιλά, γεγονός που το καθιστά πιο μικρό σε σχέση με άλλα μωρά ρινόκερων που έχουν γεννηθεί εκεί.

Η επτάχρονη μητέρα του μωρού, Fahari, βρέθηκε αρχικά να έχει κάποιες δυσκολίες στο να ταΐσει το νεογέννητο. Ο φροντιστής του, Alex Simpson, εξήγησε ότι για να θηλάσει, το μικρό ρινοκεράκι πρέπει να στέκεται κάτω από την κοιλιά της μητέρας του και κοντά στα πίσω πόδια της. Ωστόσο, η Fahari έχει αποδειχθεί προστατευτική μητέρα και τώρα το μωρό τρέφεται καλά.

Σύμφωνα με τον Simpson, το μωρό έχει ήδη αναπτύξει μια υγιή όρεξη για φαγητό. «Μπορείς να τον ακούσεις να κάνει μικρούς θορύβους, σχεδόν σαν τραγούδι φάλαινας, όταν θέλει γάλα», είπε, προσθέτοντας ότι ο μικρός ρινόκερος έχει μιλήσει και με τα μεγάλα του πόδια όταν είναι ανυπόμονος για φαγητό.

Το νέο αυτές τις μέρες είναι ότι το μωρό ρινόκερος ζει μαζί με τον επτά μηνών ετεροθαλή αδελφό του, Benja, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τα καμώματά του.

Οι νότιοι λευκοί ρινόκεροι, το είδος στο οποίο ανήκει αυτό το μωρό, είναι απειλούμενοι από το παράνομο εμπόριο κεράτων και η γέννηση του μωρού φέρνει ελπίδα για την διατήρηση της συγκεκριμένης ποικιλίας.

Πηγή: newsbomb.gr