Η Ισραηλινή Δέσμευση για Προστασία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο

Η Ισραηλινή Δέσμευση για Προστασία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, διαβεβαίωσε τον Λόιντ Όστιν, τον ομόλογό του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις συνεχείς προσπάθειες του Ισραήλ να προστατεύσει την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ η οποία είναι τοποθετημένη στον νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, ο Γκάλαντ τόνισε ότι, παρά τις προκλήσεις που δημιουργεί η Χεζμπολάχ κοντά στις θέσεις της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL, FINUL), οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν να ενεργούν προληπτικά, ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των στρατιωτών της FINUL.

Ο Γκάλαντ κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι “επιχειρεί και ανοίγει πυρ” κοντά σε θέσεις της UNIFIL, κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί τις αποστολές διατήρησης της ειρήνης ως κάλυψη για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Οι εντάσεις έχουν ενταθεί, και η UNIFIL υποστήριξε πρόσφατα ότι ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ “σκοπίμως” κατά των θέσεών της.

Συγκεντρωμένες 40 χώρες που συμμετέχουν στη δύναμη αυτή, η οποία περιλαμβάνει περίπου 9.500 στρατιώτες, κάλεσαν σε κοινή ανακοίνωση το Σάββατο για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις τελευταίες επιθέσεις.

Πηγή: newsbomb.gr