Η Προφητεία του Νεύτωνα για το Τέλος του Κόσμου το 2060

Η Προφητεία του Νεύτωνα για το Τέλος του Κόσμου το 2060
Ο επιστήμονας Σερ Ισαάκ Νεύτωνας προέβλεψε ότι το τέλος του κόσμου θα συμβεί το 2060. Αυτή η πρόβλεψη, που βασίζεται στη σχολαστική μελέτη της Βίβλου και άλλων θρησκευτικών κειμένων, έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς. Ο Νεύτωνας, γνωστός για τις πρωτοπόρες ανακαλύψεις του στη φυσική και τα μαθηματικά, πίστευε ότι ο Χριστός θα επανερχόταν στα μέσα του 21ου αιώνα, δρώντας ως κυβερνήτης μιας «Βασιλείας των Ουρανών» εδώ στη Γη.

Στην έρευνά του, ο Νεύτωνας είχε υπολογίσει ότι ο χρόνος μέχρι το τέλος του κόσμου θα είναι 42 μήνες ή 1260 ημέρες, ξεκινώντας από την πλήρη κατάκτηση τριών βασιλέων το 800 μ.Χ., με την ημερομηνία αυτή να καταλήγει το 2060. Αν και μπορεί να τελειώσει αργότερα, δεν πίστευε ότι θα συμβεί νωρίτερα.

Η πρόβλεψη αυτή έμεινε γνωστή μεταξύ των μελετητών, ωστόσο πρόσφατα έγινε γνωστή και στο ευρύ κοινό, προκαλώντας σοκ σε πολλούς, καθώς ο Νεύτωνας φαίνεται να ήταν ένας παθιασμένος πιστός. Με άλλα λόγια, ενώ οι άνθρωποι έχουν κάνει αμέτρητες προβλέψεις για την αποκάλυψη, η πρόβλεψη ενός από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της ιστορίας αξίζει ιδιαίτερη προσοχή.

Μερικούς μήνες μετά την αποκάλυψη αυτή, ο Σερ Μάρτιν Ρις, κορυφαίος επιστήμονας της εποχής μας, δημοσίευσε ένα βιβλίο, στο οποίο υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες επιβίωσης της ανθρωπότητας κατά τον 21ο αιώνα ανέρχονται μόνο στο 50%. Επιπλέον, οι τρέχουσες γεωπολιτικές καταστάσεις, όπως η απειλή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και οι ανησυχίες για νέες πανδημίες, ενδέχεται να εντείνουν τις ανησυχίες για το μέλλον.

Αν λάβουμε υπόψη την πρόβλεψη του Νεύτωνα, απομένουν περίπου 36 χρόνια μέχρι να φτάσουμε στη συγκεκριμένη ημερομηνία – κάτι που σημαίνει ότι πολλοί από εμάς μπορεί να παρακολουθήσουν αυτή την εξελίξη. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, περίπου ένας στους επτά ανθρώπους πιστεύει ότι θα γίνουν μάρτυρες του τέλους του κόσμου κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Πηγή: newsbomb.gr