Η συγκινητική πρόκληση ενός οκτάχρονου αγοριού προς τιμήν του καλύτερού του φίλου

Η συγκινητική πρόκληση ενός οκτάχρονου αγοριού προς τιμήν του καλύτερού του φίλου
Ένα αγόρι οκτώ ετών, ο Λούις από το Herefordshire της Αγγλίας, ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή πρόκληση 80 χιλιομέτρων ποδηλασίας και ορειβασίας προς τιμήν του καλύτερου φίλου του, Τζορτζ, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2020 από καρκίνο στον εγκέφαλο. Το ταξίδι του ξεκίνησε από το δημοτικό σχολείο Stretton Sugwas στο Hereford και κατέληξε στην κορυφή Pen Y Fan στο Brecon Beacons. Κάθε 16 χιλιόμετρα της διαδρομής συμβόλιζαν ένα έτος από τη ζωή του Τζορτζ.

Η μητέρα του Λούις, Έμμα, είχε δηλώσει ότι η προσπάθεια αυτή ήταν «συγκινητική και εμπνευσμένη», αναγνωρίζοντας τη στήριξη που είχε από την οικογένεια, τους φίλους και τους συμμαθητές του. Τα παιδιά της περιοχής ενώθηκαν δημιουργώντας μία κοινότητα που βοηθά τους άλλους.

Ο Τζορτζ, που διαγνώστηκε με διάχυτο ενδογενές ποντινιακό γλοίωμα (DIPG), έναν εξαιρετικά κακοήθη όγκο με 0% ποσοστό επιβίωσης, ένιωσε ξαφνικά την αδιαθεσία του κατά τη διάρκεια του πρωινού, γεγονός που οδήγησε σε εσπευσμένη νοσηλεία. Πέθανε τον Οκτώβριο του 2020, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων των δύο αδελφών του, Όσκαρ και Χάρι.

Μετά την απώλεια του Τζορτζ, η οικογένειά του ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα George’s Fund, με σκοπό να υποστηρίξει παιδιά να αντιμετωπίσουν προκλήσεις συνδεόμενα με τη φύση και την ύπαιθρο. Η μητέρα του Τζορτζ έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 57.000 λίρες για το ταμείο, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη βοήθεια που προσφέρει σε άλλα παιδιά.

Αναπολώντας τον Τζορτζ, η Έμμα δήλωσε ότι τα δύο αγόρια συνήθιζαν να παίζουν σούπερ ήρωες και πειρατές. Η κοινότητα στο σχολείο γιορτάζει κάθε χρόνο τη ζωή του Τζορτζ, και ενώ οι συνθήκες της πρόκλησης ήταν δύσκολες, σε μια στιγμή έβγαλε φωτογραφία στην κορυφή με τον ήλιο να λάμπει.

Πηγή: newsbomb.gr