Ισραηλινές Επιθέσεις Στο Λίβανο και Αντίκτυποι στην Περιοχή

Ισραηλινές Επιθέσεις Στο Λίβανο και Αντίκτυποι στην Περιοχή
Ο Λίβανος βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, με νέες ισραηλινές επιθέσεις να συνεχίζονται και το πρωί του Σαββάτου, ύστερα από τις ολονύχτιες επιδρομές. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, ο οποίος φημολογείται ότι ήταν ο κύριος στόχος αυτών των επιθέσεων, παραμένει αμφιλεγόμενος ως προς την κατάσταση της ζωής του. Αν και το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την είδηση, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που προτείνουν ότι μπορεί να είναι νεκρός. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ αντέτεινε ότι ο αρχηγός της είναι καλά στην υγεία του, αν και παραμένει απών από δημόσιες εμφανίσεις.

Οι κάτοικοι της Βηρυτού έχουν περάσει τη νύχτα στους δρόμους, ανήσυχοι για πιθανές νέες επιθέσεις, καταφεύγοντας σε πάρκα, παγκάκια ή ακόμη και στην παραλία. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου έχει ήδη εκδώσει εντολή εκκένωσης νοσοκομείων στις βόρειες περιοχές της Βηρυτού, προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από τις απειλές.

Το Ισραήλ έχει εκδώσει νέες προειδοποιήσεις μέσω κοινωνικών δικτύων, εντοπίζοντας τρία κτίρια στη νότια Βηρυτό που φέρονται να σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ και καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν τουλάχιστον 500 μέτρα από αυτά πριν από πιθανές επιθέσεις.

Πηγή: newsbomb.gr