Καταστροφικός τυφώνας Μίλτον πλήττει τη Φλόριντα με σφοδρούς ανέμους και βροχοπτώσεις

Καταστροφικός τυφώνας Μίλτον πλήττει τη Φλόριντα με σφοδρούς ανέμους και βροχοπτώσεις
Ο τυφώνας Μίλτον έχει αρχίσει να πλήττει τη Φλόριντα από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) και φέρνει μαζί του θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν τα 200 χλμ./ώρα, καθώς και έντονες βροχοπτώσεις. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει ραγδαία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εκατομμύρια κάτοικοι κατά μήκος της ακτογραμμής, που εκτείνεται περισσότερο από 483 χιλιόμετρα, έχουν λάβει εντολές εκκένωσης, με τους εναπομείναντες να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απευθύνθηκε στους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές που επηρεάζονται από τον τυφώνα, προειδοποιώντας τους να αναζητήσουν επειγόντως ασφαλή καταφύγια. Ο Μπάιντεν υπογράμμισε τη δύναμη του τυφώνα και τις δυνατότητες καταστροφών που μπορεί να προκαλέσει. Επιπλέον, δήλωσε ότι βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις και ότι η επικεφαλής της FEMA, Ντιάν Κρίσγουελ, μεταβαίνει στη Φλόριντα.

Ανησυχητικά είναι τα νέα από την κομητεία Σεντ Λούσι, όπου οι αρχές έχουν καταγράψει «πολλαπλούς θανάτους» εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου που χτύπησε την περιοχή την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο σερίφης Κιθ Πέρσον. Εν μέσω αυτής της καταστροφής, οι αρχές συνεχίζουν να εκδίδουν επείγουσες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων.

Πηγή: newsbomb.gr