Κατηγορίες εναντίον τριών ανδρών για εκβιασμό της οικογένειας Σουμάχερ

Κατηγορίες εναντίον τριών ανδρών για εκβιασμό της οικογένειας Σουμάχερ
Οι γερμανικές αρχές έχουν ανακοινώσει κατηγορίες για τρεις άνδρες που συνελήφθησαν φέτος, κατηγορούμενοι για μια φερόμενη απόπειρα εκβιασμού εναντίον της οικογένειας του θρυλικού οδηγού Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κύριος ύποπτος, ένας 53χρονος κάτοικος του Βούπερταλ, φέρεται να απείλησε να δημοσιοποιήσει ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο, ζητώντας το εξωφρενικό ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι φωτογραφίες αυτές φέρεται να δείχνουν τον επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1 πριν και μετά το σοβαρό του ατύχημα το 2013 στις γαλλικές Άλπεις, το οποίο του προκάλεσε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες. Από τότε ο Σουμάχερ, 55 ετών σήμερα, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια.

Εν τω μεταξύ, ο δεύτερος ύποπτος, επίσης 53 ετών και πρώην φύλακας της οικογένειας Σουμάχερ, φέρεται ότι πούλησε το υλικό για ένα ποσό που φτάνει σε πενταψήφιο αριθμό. Παράλληλα, κινδυνεύει με σημαντική ποινή φυλάκισης για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβιασμού και παραβίασης της ιδιωτικής ζωή.

Ο βασικός ύποπτος φέρεται να επικοινώνησε αρκετές φορές με έναν υπάλληλο της οικογένειας Σουμάχερ τον Ιούνιο, ζητώντας χρήματα και απειλώντας ότι θα δημοσιοποιούσε τις εικόνες στο “dark web”. Η οικογένεια του Σουμάχερ ενημέρωσε τις αρχές στην Ελβετία, όπου ο οδηγός δέχεται φροντίδες στο σπίτι του. Οι ελβετικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν την απόπειρα εκβιασμού στη Γερμανία μέσω του αριθμού τηλεφώνου που χρησιμοποιήθηκε κατά τις κλήσεις του βασικού υπόπτου στην οικογένεια.

Ο γιος του βασικού υπόπτου, ο οποίος είναι 30 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες ως συνεργός στην απόπειρα εκβιασμού, καθώς ο πατέρας του του είχε ζητήσει να δημιουργήσει μία μη ανιχνεύσιμη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή δείγματων του υλικού εκβιασμού στην οικογένεια Σουμάχερ. Ο κύριος ύποπτος αντιμετωπίζει κατηγορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε ποινή φυλάκισης έως 15 χρόνια, αν και οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι η ποινή μπορεί να μειωθεί, δεδομένου ότι η απειλή δεν υλοποιήθηκε.

Πηγή: newsbomb.gr