Κατηγορίες σε Γερμανό ύποπτο για σεξουαλικά εγκλήματα και η σύνδεση με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Κατηγορίες σε Γερμανό ύποπτο για σεξουαλικά εγκλήματα και η σύνδεση με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν
Μετά από σχεδόν οκτώ μήνες ακροαματικής διαδικασίας, οι Γερμανοί εισαγγελείς ζήτησαν την καταδίκη του βασικού υπόπτου για σεξουαλικά αδικήματα σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, η οποία είχε συμβεί σε θέρετρο της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια διακοπών με την οικογένειά της. Ο 47χρονος Γερμανός Κρίστιαν Μπρούκνερ δικάζεται για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε στην Πορτογαλία μεταξύ 2000 και 2017. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, προτάθηκε να καταδικαστεί για δύο κατηγορίες βιασμού και δύο για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ η πρόταση για αθώωση αφορά μία τρίτη κατηγορία βιασμού. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της Μαντλίν, θα έχει την ευκαιρία να υποστηρίξει την υπεράσπισή του τη Δευτέρα, με την ετυμηγορία ενδεχομένως να ακολουθήσει την Τρίτη.

Ο ύποπτος έχει περάσει πολλά χρόνια στην Πορτογαλία και βρισκόταν στο θέρετρο Praia da Luz γύρω στην εποχή της εξαφάνισης της μικρής το 2007. Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών στη Γερμανία για βιασμό που διαπράχθηκε στην Πορτογαλία το 2005.

Το δικαστήριο είχε άρει τον Ιούλιο το ένταλμα σύλληψης για τις υποθέσεις της τρέχουσας δίκης, επικαλούμενο έλλειψη «επείγουσας υποψίας» εναντίον του κατηγορούμενου, ωστόσο παραμένει στη φυλακή λόγω της προηγούμενης ποινής του.

Πηγή: newsbomb.gr