Κλιμάκωση της Έντασης στην Ισραηλολιβανική Συνοριακή Περιοχή

Κλιμάκωση της Έντασης στην Ισραηλολιβανική Συνοριακή Περιοχή
Μιλώντας χθες στη βάση που δέχθηκε επίθεση, ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Χέρτζι Χαλέβι, δήλωσε ότι «είμαστε σε πόλεμο και μια επίθεση σε μια βάση εκπαίδευσης είναι δύσκολη, με οδυνηρά αποτελέσματα». Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ εντοπίστηκαν από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής. Ενώ το ένα drone κατερρίφθη κοντά στη Χάιφα, το δεύτερο έπαψε να εντοπίζεται. Εικάζεται ότι είτε συνετρίβη είτε αναχαιτίστηκε μετά την απώλεια των ραντάρ της IAF.

Από την επίθεση που έλαβε χώρα, τέσσερις στρατιώτες, όλοι 19 ετών, έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι την Κυριακή, 51 άτομα σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας λόγω ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, ενώ 174 άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς. Είκοσι δύο από τους νεκρούς καταγράφηκαν στην οροσειρά του Λιβάνου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, με άλλους 10 να σκοτώνονται σε πλήγματα στη νότια περιοχή Ναμπατιέ. Πέντε ακόμη άτομα σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε επιδρομή στο χωριό Μαιφαντούν, δυτικά του Κάστρου Μποφόρ.

Η περιοχή γύρω από τη Χάιφα ήταν επίσης σε επιφυλακή, καθώς σειρήνες προειδοποιούσαν για εισερχόμενους πυραύλους, με τουλάχιστον ένα «βλήμα» να προσγειώνεται σε ανοιχτό χώρο. Η Χεζμπολάχ επανειλημμένα έχει στοχοποιήσει τη Χάιφα, η οποία είναι ένα σημαντικό λιμάνι με περίπου 250.000 κατοίκους. Την προηγούμενη εβδομάδα, ρουκέτες χτύπησαν την πόλη, σημειώνοντας το πρώτο τέτοιο συμβάν μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Λιβάνου το 2006.

Πηγή: newsbomb.gr